We Are Social 2021 Türkiye Dijital Raporu Yayınlandı
İşte Rapordan Öne Çıkanlar!
Dijital sektörün merakla beklediği 2021 We Are Social dijital raporu yayınlandı. Sizin için 299 sayfalık raporu tek tek inceledim ve size güzel bir yolculuk hazırladım! Lafı uzatmadan sizi keyifli bir veri yolculuğuna çıkarıyorum 🙂
We Are Social 2021 Ocak raporuna göre tüm dünyada günlük 7 saate yakın süre internette vakit harcıyoruz. Televizyon izlediğimiz süre günde ortalama 3,5 saat olurken, sosyal medyada 2,5 saat vakit geçiriyor, 2 saat kitap, dergi vs okuyor, 1,3 saat müzik dinliyor, 1 saat radyo ve podcast dinliyor ve ortalama 1 saat de oyun oynuyoruz.
Dünyada 4,6 milyar internet kullanıcısı bulunuyor ve internete erişimin %92.6’sı mobil telefonlar aracılığıyla oluyor. Bu da mobile uyumluluğun ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösteriyor.
Tüm dünyada ülkelerin mobil internet hızını gösteren bir grafik karşınızda. Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Çin, Avustralya dünyada en hızlı mobil internete sahipken Mısır, Nijerya, Kolombiya, Endonezya, Gana, Hindistan en düşük mobil internet hızına sahip ülkeler.
Tayland, Singapur, Hong Kong, Romanya ve İsviçre kablolu internet hızında en hızlı ağa sahip ülkelerken maalesef Türkiye, Endonezya, Fas, Kenya, Nijerya en yavaş kablolu internet hızına sahip ülkeler konumunda.
Tüm dünyada en çok kullanılan tarayıcı Chrome’ken bunu Safari, Firefox, Samsung Internet, Microsoft Edge, Opera ve Internet Explorer izliyor.
İnsanlar interneti en çok bilgi edinmek, aile ve arkadaşlarıyla iletişimde kalmak, haberler ve etkinlikleri takip etmek için kullanıyor.
Tüm dünyada en çok ziyaret edilen web siteleri Google, YouTube ve Facebook.
Bakın bu veri çok garip. Tüm dünyada en çok üretilen web sitesi içeriğinde Türkçe dördüncü sırada. Ülke olarak dijital dünyayı domine edebilecek bir potansiyele sahibiz.
Tüm dünyada en çok kullanılan arama motorlarında Google tüm piyasayı tek başına domine etmiş diyebiliriz. Google’ı Bing, Yahoo ve Yandex takip ediyor.
2020 yılında Google’da en çok aranan kelimeler Google, Facebook ve YouTube oldu. Konu olaraksa Konornavirüs ilk sırada.
Bakın bu veri de önemli özellikle bizim için. Dünyada sesli arama komutuyla içerik arayan ilk beş ülkede biz de varız. Hindistan, Çin, Endonezya, Fas ve Türkiye.
Kişisel verilerin kötüye kullanımını en çok önemseyen ülkeler Portekiz, İspanya, Brezilya, Kanada ve Fransa olurken; maalesef Türkiye, Rusya, Taylant, Çin, Nijerya, Fas ve Gana bu konuda en az endişelenen ülkeler durumunda.
İnternette en çok reklam engelleyici eklenti kullanan ülkeler Endonezya, Hindistan ve Güney Afrika olurken; Fas, Gana ve Japonya’da adblocker kullanım oranı çok daha düşük durumda.
Dünyada sosyal medya kullanıcı sayısı son 5 yılda neredeyse 2 kat artmış durumda.
Sosyal medyayı en çok kullanan yaş grubu 25-34 olurken erkekler kadınlara oranla sosyal medyayı daha çok kullanıyor.
Sosyal medyada en çok vakit geçiren ülkeler Filipinler, Kolomiya ve Brezilya olurken Avusturya, Güney Kore ve Japonya sosyal medyada en az vakit harcayan ülkeler konumunda.
Sosyal medyada insanların harcadığı zaman son 5 yılda yaklaşık 1,5 kat artmış durumda.
Facebook bitti yeeaa diyenlere inat Facebook, açık ara farkla tüm dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu konumunda. Facebook’u YouTube, WhatsApp, Facebook Messenger ve Instagram takip ediyor. TikTok ise Twitter ve Snapchat gibi birçok platformu sollamış durumda.
Üstelik, Facebook’un aktif kullanıcı sayısı son 5 yılda yaklaşık 2 kat artmış durumda. 🙂
Reklam erişimi raporuna göre Türkiye, Facebook’u en aktif kullanan12. ülke konumunda.
Facebook’ta en popüler sayfaların listesi.
Instagram’da en çok reklam erişimine sahip yaş aralıkları 18-34 yaş arası.
Reklam erişimi raporuna göre Türkiye, Instagram’ı Avrupa’da en aktif kullanan ülke konumunda. Aynı zamanda dünyada 6. sıradayız.
Instagram’da en popüler sayfalar.
Instagram’da en çok kullanılan hashtagler. Love 🙂
Dünyada YouTube verilerine baktığımızda YouTube reklam erişim raporuna göre platformu en aktif kullanan 12. ülke konumundayız.
Tüm zamanların en çok izlenen videoları.
Dünyada en popüler YouTube hesapları.
Reklam erişim raporuna göre Türkiye, dünyada LinkedIn’i en aktif kullanan 14. ülke konumunda.
Türkiye, dünyada Twitter’ı en aktif kullanan 7. ülke konumunda.
Dünyada en popüler Twitter hesapları.
Twitter’da en çok kullanılan emojier.
Kaynak: https://wearesocial.com/blog/2021/01/digital-2021-the-latest-insights-into-the-state-of-digital
Öneri içerik: https://www.ahmetbalat.com/x-y-ve-z-kusaklari-nedir/
Hocam kaynak linki nerede (dmca dan geliyorum)
Markalar için youtube tarafında ülkemizde geniş bir alan olduğunu düşünüyorum. Faydalı içerik için teşekkür ederiz.