Sosyal Medya Görsel Boyutları
Sosyal medya görsel boyutları Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama Uzmanları için her zaman merak konusu. 🙂
Sosyal medya profilleriniz için doğru boyutlu fotoğrafları mı kullanıyorsunuz? Ya da boyutlar hakkında bilgi sahibi misiniz? Her platformun gereksinimlerini karşılamayan görseller kullanmak, marka algınızı negatif yönde etkileyebilir. Pikselli ve düşük kaliteli görseller size profesyonel görünümden uzak ve güncel olmayan bir izlenim verir.
Pandemi günlerini yaşarken ve çevrimiçi insan sayısı bu kadar artmışken, marka algınızı kontrol etmek ve anlaşılır olduğunuzdan emin olmak için kesinlikle iyi bir zaman. Sosyal medyada görsellerin gücünü inkar etmek mümkün değil. Bununla birlikte, sürekli değişen görüntü boyutu kurallarına da ayak uydurmak zordur. Bu nedenle, sosyal medya pazarlamanızda ilgi çekici olabilmeniz adına bu sosyal medya görsel boyutu kılavuzunu sizin için hazırladım. 😊
Facebook Görsel Boyutları
Facebook’ta profil fotoğrafınız sizi veya markanızı temsil eder. Facebook için profil fotoğrafınızın boyutu en az 180×180 piksel olmalıdır. Facebook kapak fotoğrafları, sayfanızda 820×312 piksel boyutunda görünür. Dikkat etmelisiniz, eğer daha küçük yüklerseniz fotoğraf gerilecektir. Bir yayında paylaşılan fotoğrafların boyutu 1200×630 piksel olmalıdır.
Size önerebileceğim detay ise; profil fotoğrafınız için şirket logonuzu ve kapak fotoğrafınız için de marka olarak kim olduğunuzu anlatan bir fotoğraf kullanmanızdır.
Facebook paylaşımlarında 3 farklı format bulunmaktadır:
- Kare görsel 1:1’dir. Burada da 1080×1080 piksel kullanabilirsiniz.
- Dikey görsellerde 4:5 veya 9:16 oranını kullanabilirsiniz. 4:5 oranında 1080×1350 piksel, 9:16 oranında ise 1080×1920 piksel fotoğraflar kullanabilirsiniz.
- Yatay görsel 16:9’dur. 1200×630 piksel görsel kullanabilirsiniz.
Twitter Görsel Boyutları
Twitter profil fotoğrafı boyutu 400×400 piksel kare olmakla birlikte daire olarak görünecektir. 1:1 oranında bir fotoğraf kullanabilirsiniz.
Kapak fotoğrafınız 1500×500 piksel olmalıdır. Sizi veya işletmenizi temsil eden bir fotoğraf seçmeniz faydalı olacaktır.
Genişletildiğinde, Tweetlerinize eklenen fotoğraflar maksimum 1024×512 piksel ve minimum 440×220 piksel olarak görünür. Oran olarak da 2:1 kullanmanızı tavsiye ederim. Fakat 1:1 oranını da kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur.
Bir kullanıcı tıklamadan önce resimler mobil biçimde daraltılmış görünüyor. Bu nedenle garip kırpılmaları önlemek için içeriğinizi yatay olarak ortaladığınızdan emin olun.
Instagram Görsel Boyutları
Instagram profil fotoğrafları ana sayfanızda 110×110 piksel olarak görünür. Oran yine 1:1‘dir.
Küçük fotoğraflar ise profilinizde 161×161 piksel olarak görünür. Ayrı fotoğraf yüklemeleriniz çeşidine göre kare veya dikdörtgen olabilir.
Kare fotoğraflar 1080×1080 piksel boyutundadır ve dikdörtgen fotoğraflarda 4:5 oranı kullanmanız gerekir. Yani 1080×1350 piksel kullanabilirsiniz.
Instagram Hikayeleri için de 1080×1920 piksel çözünürlük veya 9:16 en boy oranını kullanmanız gerekiyor.
YouTube Görsel Boyutları
YouTube kanalı profil fotoğrafınız 800×800 piksel olmalıdır. 1:1 oranlı kare fotoğraf kullanmanız gerekiyor.
İnsanların markanızı kolayca tanımlayabilmesi için şirket logonuzu mutlaka kullanın. YouTube videolarınız için özel küçük fotoğraflar oluşturmak istiyorsanız, 1280×720 piksel boyutunda fotoğraflar kullanmalısınız.
Diğer birçok sosyal ağ gibi, YouTube da kanalınız için bir kapak fotoğrafı yüklemenize izin veriyor. Bunun için olan fotoğraf boyutu ise 1546×423 pikseldir. Yayınlamadan önce YouTube’un kanal fotoğrafı aracını kullanarak fotoğrafınızı kontrol ettiğinizden ve kırpmayı ayarladığınızdan emin olun.
YouTube Hikaye boyutu ise yine Instagram Hikaye boyutu gibi görsel oranı 9:16, görsel boyutu ise 1080×1920 pikseldir.
Pinterest Görsel Boyutları
Pinterest profil fotoğrafları ana sayfada 165×165 piksel olarak görünür. Ana sayfadaki veya herhangi bir panodaki pinler 236 piksel genişliğinde görünür.
Pinler genişletildikten sonra minimum 600 piksel genişliğe sahip olur ve görüntünün yüksekliği de orantılı olarak ölçeklenir. Pinler için 2:3’lük bir görüntü en boy oranı kullanmalısınız.
Pinterest panoları oluşturmak için seçeceğiniz küçük fotoğraflar, hem kitleniz için cazip hem de söz konusu pano ile alakalı olmalıdır.
LinkedIn Görsel Boyutları
Şirket logo fotoğrafınızı LinkedIn’e yüklemek, müşterilerin ve çalışanların şirket profilinizi kolayca tanımlamasını sağlar.
1- Şahıs Hesabı: LinkedIn şahıs hesabınızın boyu 400×400 piksel boyutunda ve ayrıca 1:1 oranında olmalıdır. Yükleyeceğiniz dosyanın da boyutu maksimum 10 MB olmalıdır.
2- Şirket Hesabı: Şirket logo fotoğrafınız yuvarlak gösterileceğinden dolayı, 300×300 piksel boyutunda ve 1:1 oranında olmalıdır. Yükleyeceğiniz dosyanın maksimum 4 MB olması makuldür. Bir yayında paylaşılan fotoğrafların boyutu 1200×630 piksel boyutunda olmalıdır.
LinkedIn, dünyanın en büyük profesyonel ağlarındandır. Sizlere tavsiyem, gönderilerinizin hedef kitleye uygun olduğundan emin olun ve yalnızca trafik veya müşteri çekmek yerine endüstri liderleriyle ilişkiler kurmaya veya çalışanlara kaynak sağlamaya da odaklanın.
TikTok Görsel Boyutları
TikTok pek çok konu işlenen kısa videolara ulaşabileceğiniz bir sosyal medya ağıdır. İnsanların bakış açıları TikTok için diğer sosyal medyalara göre farklı gözükse de günümüzde TikTok’a mutlaka önem verilmesi gerekir çünkü TikTok ülkemizde de Z kuşağı tarafından yoğunlukla kullanılıyor.
TikTok profil fotoğrafı minimum yükleme boyutu 100×100 piksel ve kare olmalıdır. Her zaman yüksek kaliteli bir fotoğraf yüklemeyi tercih etmelisiniz. 1:1 ise orantısıdır.
Yükleyeceğiniz dosya boyutu iOS için 287,6 MB ve Android’de 72 MB boyutunda olmalıdır. Reklamlar için ise en fazla 500 MB olabilir.
TikTok video boyutları için 1080 × 1920 boyutu kullanılmalıdır ve en boy oranı ise 9:16 olmalıdır. 1: 1 de kullanabilirsiniz fakat ekranınızı kaplamayacaktır. TikTok .mp4 ve .mov dosyalarını destekler. Reklamlar için .avi ve .gif dosyalarını da destekler.
Bu yazımda sizlere sosyal medya platformlarının güncel görsel boyutlarını yazdım.
Aklınıza takılan sorular olursa aşağıdaki Bir Cevap Yazın kutusuna yazabilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. 😊
Öneri içerik:
Facebook Business Suite Nedir? Nasıl kullanılır?
https://www.ahmetbalat.com/facebook-business-suite-nedir-nasil-kullanilir/