19 – 25 Temmuz Haftalık Bülten
Yepyeni ve dopdolu bir haftalık bültenle yeni haftada karşınızdayım! Keyifli okumalar dilerim 🙂
*NOT: Haftalık e-posta bülteni Tanıtımlar veya Spam klasörlerine düşüyor olabilir. Lütfen kontrol ediniz.
Instagram, Videolar İçin Yeni Bir Özellik Geliştiriyor
Instagram, video içerikleri üreten kullanıcıların ilgisini çekecek yeni bir özelliği test etmeye başladı. Platform, otomatik olarak videoları tam ekranda oynatacak yeni bir özellik geliştiriyor.
Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, videoları tam ekran yapmak için herhangi bir butona basmak zorunda olmayacak. Ana sayfada gezinirken karşınıza çıkan video otomatik olarak tam ekran olacak. Instagram’ın yeni özelliği, önümüze çıkan her videoyu izlemek zorundaymış gibi bir izlenim oluşturuyor. Bu detay bazı kullanıcıları memnun ederken bazılarının da tepkisini çekti.
Özellik şimdilik test aşamasında ve kullanıma ne zaman sunulacağı da henüz belli değil. Özelliğin kullanıma sunulmasının ardından kullanıcılar tercihine göre videoları açıp kapatabilecek.
Twitter, LinkedIn’e Rakip Olmaya Geliyor
Twitter, hedef kitlesini genişletmek adına yeni iş alanlarına girmeye devam ediyor. Twitter son zamanlarda ilgisini dijital bağlantılar ve iş dünyası etrafında yoğunlaştırıyor. Test aşamasını tamamlayan Twitter, çok kısa süre içerisinde yeni iş odaklı sosyal medya ağını kullanıma sunacak.
Profesyoneller için Twitter özelliği basit bir arayüze sahip olacak. Özellik, Twitter kullanıcılarının rahat etmesini amaçlıyor. Kullanıcıların yapması gereken “başlayın“ seçeneğine tıklamak ve kendi iş alanlarıyla alakalı genel profil bilgilerini doldurmak. Platforma kayıt olurken bir hesap türü seçmeniz gerekiyor. Profesyoneller için Twitter şimdilik içerik oluşturucuları ve işletmeleri hedefliyor.
YouTube Beğenmeme Sayılarını Gizleme Üzerinde Çalışıyor
YouTube, beğenmeme sayılarında yaptığı değişiklikle tüm kullanıcıların tepkisini çekti. Youtube da dahil pek çok sosyal medya platformunda içerik değerlendirme butonu mevcut. YouTube sahip olduğu ”beğen” veya ”beğenme” seçeneklerinden birini gizlemeyi planlıyor.
YouTube, geçtiğimiz aylarda ”beğenmeme” sayılarını gizleme süreci başlatmış ve kullanıcılardan olumsuz tepkiler almıştı. Fakat YouTube web sürümüne giriş yapan bazı kullanıcılar, beğenmeme sayılarının gözükmediğini tekrardan fark etti. Şu an için mobil platformlarda böyle bir durum ortaya çıkmıyor. Ancak önümüzdeki günlerde bu platformlarda da beğenmeme sayılarının gizleneceği belirtiliyor.
YouTube’un bu değişikliği siber zorbalığı bitirmek ve kanal sahiplerini çevrimiçi troller topluluklarından korumak için yaptığı ifade ediliyor. Henüz YouTube’dan konu ile ilgili açıklama gelmedi. Fakat önümüzdeki günlerde beğenmeme sayılarının tamamen gizleneceği düşünülüyor.
Influencer’ların Online Etkilerini Gösteren Rapor Yayınlandı
Online alışveriş alışkanlıkları konusunda yapılan araştırma, kişilerin alışveriş esnasında hangi kanalları kullandıklarını tespit ediyor. Araştırma bizlere ayrıca kadınların ve erkeklerin farklı alışkanlıklarını da gösteriyor.
Araştırmanın sonuçlarına göre, Instagram üzerinden yapılan alışverişlerin oranı %58’i buluyor. Online alışveriş çoğunlukla markaların resmi internet siteleri üzerinden gerçekleşiyor. Ayrıca online alışverişler Instagram sayfaları veya diğer sosyal medya kanallarından da yapılabiliyor.
Araştırma verilerine göre her 5 kişiden 1’i, influencer’ların paylaştığı linklerden alışveriş yapıyor. Her 10 kişiden 7’si ise alışverişini internet üzerinden gerçekleştiriyor. Alışveriş alışkanlıklarında kadın erkek oranlarına baktığımızda ise kadınların %74, erkeklerin ise %67’sinin online alışveriş yaptığını görüyoruz. Erkeklerin %45’i, kadınların ise %38’i e-ticaret sitelerini kullanıyor.
Coğrafi bölge olarak baktığımızda en çok alışveriş yapılan yer %91 oranla Ege Bölgesi. Marmara Bölgesi online alışveriş oranı ise %78. Instagram, alışveriş alışkanlıklarında gerçekten büyük bir role sahip. Instagram kullanıcılarının %26’lık kısmı markaların Instagram’daki kendi paylaşımları üzerinden alışveriş yapıyor.
TikTok, Fenomenlerin Kripto Para Reklamı Yapmasını Yasakladı
TikTok, kripto para tanıtımları yapan fenomenleri yakından ilgilendirecek yeni bir güncelleme paylaştı. TikTok’un yeni içerik politikasıyla kripto paralar, kredi ve kredi kartları dahil olmak üzere pek çok alanda reklam yapılmasını yasakladı.
TikTok, küresel olarak yasaklanan endüstriler listesine ‘finansal hizmetler ve ürünleri’ ekledi. Platform, yeni politika güncellemesiyle platformda yayılabilecek yanıltıcı finansal tanıtımların önüne geçmeyi hedefliyor.
TikTok’un yayınlamış olduğu güncelleme yalnızca kripto paraları kapsamıyor. Güncellemede kredi kartları, krediler, tüm finansal işlemler, döviz ve yatırım tavsiyesi gibi başlıklar da yer alıyor. Yasakla beraber nasıl bir uygulama süreci yürütüleceği henüz belli değil.
Instagram, Artık Sadece Bir Fotoğraf Paylaşım Uygulaması Değil!
Instagram Başkanı Adam Mosseri yaptığı açıklamayla Instagram’ın yapısının değişeceğine dikkat çekti. Mosseri ayrıca bundan sonra Instagram’ın odaklanacağı noktaları da belirtti. Adam Mosseri’nin yaptığı açıklamaya göre Instagram artık bir “fotoğraf paylaşım” uygulaması olmayacak.
Instagram’ın yeni hedefleri bir fotoğraf paylaşım platformu olmak yerine eğlence platformuna dönüşüyor. Instagram, kullanıcıların uygulamayı açtıklarında görecekleri şeyler hakkında büyük çaplı değişiklikler yapacak.
Instagram kullanıcıları ana sayfalarındaki videoları tam ekran olarak izleyebilecek. Bu sayede kullanıcılar, fotoğrafların arasında video izlemek yerine tam ekran modunda görüntüleme yapabilecek.Mosseri’nin açıklamasına göre Instagram, TikTok’un yerini alabilmek için daha fazla özellik sunacak.
TikTok, Ücretli Video Formatını Türkiye’de Test Ediyor
TikTok, Shoutouts isimli yeni özelliğini test ediyor. Test edilecek ülkeler arasında Türkiye yer alıyor. Test aşaması iyi sonuçlanırsa platform yeni özelliğini bütün kullanıcılarına açabilir.
Shoutouts özelliği, TikTok kullanıcılarının favori içerik oluşturucularından özel videolar talep edecek. Bu içeriklerden uygulama içi para birimiyle ödeme alınması da hayata geçecek. Yeni özellik, pilot olarak Türkiye ve Dubai’deki içerik oluşturucuları için aktif olacak. Shoutouts’un diğer ülkelerde ne zaman kullanılacağı henüz bilinmiyor.
Kullanıcılar, bir istek gönderdiklerinde peşin ödeme gerçekleştirecek. Ödeme sonrası içerik üreticisinin kabul etmesi için üç güne kadar bekleyecek. Kabul işleminden bir hafta sonra, doğrudan mesajlarda özel videolar alınacak. Bu videolar, TikTok tarafından incelenip onaylanacak.
Instagram, Yeniden Paylaş Etiketini Test Ediyor
Instagram yeniden paylaş etiketi sayesinde kullanıcılar, yakın zamanda görüntüledikleri içerikleri özel bir paylaşım formatıyla yeniden paylaşabilecek. Özelliği GIF, müzik ve diğer etiketler kısımdan “reshare” etiketi ile kullanabileceksiniz.
Özellik, ilk olarak tüm Instagram kullanıcılarına açılmayacak. Instagram’da hikaye veya fotoğraf paylaşmak istediğinizde düzenlemeleri yapacağınız kısımda “reshare” etiketi yer alacak. Etikete tıkladığınızda, daha önce yaptığınız paylaşımlar karşınıza gelecek. Böylece sayfanıza o paylaşımları yeniden entegre edebileceksiniz. Bu sayede eski ve yeni paylaşımlarınız bir arada çıkacak. Dolayısıyla eski paylaşımlarınız için etkileşimi artırmış olacaksınız.
19-25 Temmuz Önemli Günler
19 Temmuz Pazartesi
Arife (Kurban Bayramı)
20 Temmuz Salı
Kurban Bayramı (20-23 Temmuz)
Dünya Satranç Günü
21 Temmuz Çarşamba
Abur Cubur Günü
22 Temmuz Perşembe
Dünya Hamak Günü
24 Temmuz Cumartesi
Gazeteciler ve Basın Bayramı
Dünya Tekila Günü
Lozan Antlaşması
Güncel gelişmeler için Telegram kanalıma katılın: https://t.me/ahmetbalatcom
ÖNERİ İÇERİK: Ağustos Ayı Önemli Günler Takvimi (2021 Güncel)
https://www.ahmetbalat.com/agustos-ayi-onemli-gunler-takvimi-guncel/